Menzis, Anderzorg en Azivo

Verzekerden van Menzis, Anderzorg en Azivo hebben meestal geen verwijzing van de tandarts nodig voor behandeling bij een tandprotheticus. Alleen voor een prothese op implantaten (klikgebit) moet u een verwijzing hebben.

We hoeven in de meeste gevallen geen aanvraag vooraf in te dienen tenzij we een kunstgebit vervangen binnen 5 jaar of als de kosten afwijken van de afspraken in het contract.

Menzis, Anderzorg en Azivo geven ons de mogelijkheid om zowel de kosten die worden vergoed vanuit de basisverzekering als de eigen bijdrage voor een volledig onder- en/of bovengebit of implantaat-gedragen kunstgebit rechtstreeks te declareren. Zij verrekenen de vergoeding en sturen u een rekening als er nog kosten overblijven die u zelf moet betalen.

Voor behandelingen mbt gedeeltelijke kunstgebitten ontvangt u wel een rekening van ons. Het is mogelijk dat de verzekeraar (een deel van) deze kosten vergoed vanuit een aanvullende verzekering. In dat geval kunt u zelf de rekening bij de verzekeraar indienen.