Stresemannlaan 62, Haarlem      023-536 60 88

 1. Doe het kunstgebit ’s nachts uit, in ieder geval het ondergebit. Uw kaak kan hierdoor beter ademen en wordt beter doorbloedt. Hierdoor gaat uw kaak ook minder snel slinken.
 2. Masseer uw kaken onder de prothese dagelijks met een zachte borstel en lauw water en eventueel wat tandpasta. Vergeet hierbij ook uw verhemelte niet.
 3. Reinig het kunstgebit dagelijks met een zachte borstel en afwasmiddel of groene zeep. Bij de drogist kunt u speciale protheseborstels kopen (ze liggen bij de tandenborstels). Spoel het kunstgebit hierna goed af.
 4. Reinig uw kunstgebit niet met tandpasta. Tandpasta is een licht schuurmiddel waartegen uw kunstgebit niet bestand is. Het kunstgebit zal langzaam slijten en wordt ruw en dof.
 5. Als u een speciaal schoonmaakmiddel voor het kunstgebit gebruikt (bijv. Steradent), houdt dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking aan en gebruik het maximaal 2 maal per week. Laat het gebit geen hele nacht in dit middel staan. Hierdoor kunnen verkleuringen ontstaan en worden de materialen waarvan uw kunstgebit is gemaakt langzaam zwakker.
 6. Reinig uw kunstgebit boven een wasbak gevuld met water of een handdoek, uw gebit zal minder snel breken of beschadigen als het per ongeluk valt.
 7. Ga voor reparaties of beschadigingen aan uw gebitsprothese altijd naar de tandprotheticus. Wij zijn gespecialiseerd in het repareren en hebben de juiste materialen om dit op een voor u gezonde manier te doen (gebruik nooit secondelijm, dit is giftig en vaak niet sterk genoeg).
 8. Als u veel last heeft van tandsteen op uw kunstgebit dan kunt u het gebit een nachtje in natuurazijn laten staan. Spoel het daarna goed af. Gebruik in geen geval scherpe objecten als een keukenmesje om het eraf te krabben. Hiermee beschadigt u het gebit.

 

Onderhoudstips implantaatgedragen kunstgebit

Implantaten gaan in principe erg lang mee.
Een goede mond- en kunstgebit hygiëne is wel van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten.

 1. Het is belangrijk regelmatig (liefst jaarlijks) een tandarts of mondhygiënist te bezoeken om de implantaten te laten reinigen.
 2. Van even groot belang is het reinigen van het kunstgebit en de mondholte. Voor meer informatie over het reinigen van uw kunstgebit en mondholte.
 3. Doe ’s nachts uw kunstgebit uit, in ieder geval het ondergebit. Uw kaak kan hierdoor beter ademen en wordt beter doorbloedt. Hierdoor zal uw kaak ook minder snel slinken.
 4. Masseer uw kaken onder de prothese en de implantaten dagelijks met een zachte borstel en lauw water en eventueel wat tandpasta. Vergeet hierbij ook uw verhemelte niet. Het is belangrijk om ook de implantaten te onderhouden, omdat hier tandsteen op kan ontstaan, net als op de eigen tanden. Gebruik echter geen ruwe borstel en borstel niet te hard om het tandvlees niet te beschadigen.
 5. Reinig het kunstgebit dagelijks met een zachte borstel en afwasmiddel of groene zeep. Bij de drogist kunt u speciale protheseborstels kopen (ze liggen bij de tandenborstels). Spoel het kunstgebit hierna goed af. Reinig uw kunstgebit niet met tandpasta. Tandpasta is een licht schuurmiddel waartegen uw kunstgebit niet bestand is. Het kunstgebit zal langzaam slijten en wordt ruw en dof.
 6. Als u een speciaal schoonmaakmiddel voor het kunstgebit gebruikt (bijv. Steradent), houdt dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking aan en gebruik het maximaal 2 maal per week. Laat het gebit geen hele nacht in dit middel staan. Hierdoor kunnen verkleuringen ontstaan en worden de materialen waarvan uw kunstgebit is gemaakt langzaam zwakker.
 7. Door het kunstgebit te reinigen boven een wasbak gevuld met water of een handdoek, zal uw gebit minder snel breken of beschadigen als het per ongeluk valt.
 8. Ga voor reparaties of beschadigingen altijd naar de tandprotheticus. Wij zijn gespecialiseerd in het repareren en hebben de juiste materialen om dit op een voor u gezonde manier te doen (secondelijm bijvoorbeeld is niet gemaakt voor gebruik in de mond en is giftig en vaak niet sterk genoeg).
 9. Als u veel last heeft van tandsteen op uw kunstgebit dan kunt u het gebit een nachtje in natuurazijn laten staan. Spoel het daarna goed af. Gebruik in geen geval scherpe objecten als een keukenmesje om het eraf te krabben. Hiermee beschadigt u het gebit.

Contact

Stresemannlaan 62
2037 TK Haarlem

023-536 60 88

Weekenddienst:
06 - 13 23 77 51

Privacy policy

Openingstijden:

Maandag 08.30-17.00 uur
Dinsdag 08.30-17.00 uur
Woensdag 08.30-17.00 uur
Donderdag 08.30-17.00 uur
Vrijdag 08.30-12.00 uur

Aangesloten bij:

ONT

KRTP

Certificering:

ISO 9001 certificaat

MDR