Stresemannlaan 62, Haarlem      023-536 60 88

Zorgverzekeraars sluiten contracten af met zorgverleners waarin afspraken worden gemaakt over de prijs en de kwaliteit van zorg. Hieronder volgt een overzicht van de zorgverzekeraars met wie wij een contract hebben afgesloten. Door op de betreffende zorgverzekeraar te klikken ziet u de voorwaarden van de verzekeraar.

 

Zilveren kruis Achmea, Avero Achmea, Interpolis en OZF Achmea

Verzekerden van Zilveren Kruis Achmea, OZF Achmea, Interpolis, FBTO en Avéro Achmea hebben voor een regulier kunstgebit geen verwijzing van de tandarts nodig voor behandeling bij een tandprotheticus. Ook hoeven we geen aanvraag vooraf in te dienen voor een eerste kunstgebit of wanneer het huidige kunstgebit 5 jaar of ouder is.

Voor een implantaat gedragen prothese is wel een verwijzing van een tandarts/implantoloog of kaakchirurg nodig.

Wij declareren alleen de kosten die vergoed worden vanuit de basisverzekering rechtstreeks bij de verzekeraar. De kosten van de eigen bijdrage of kosten die alleen vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering, brengen we bij u in rekening. U kunt de rekening zelf naar uw verzekeraar opsturen als u hiervoor aanvullend verzekerd bent.

 

CZ, OHRA en Delta Lloyd

Wanneer u al een volledig kunstgebit in de onderkaak en/of de bovenkaak draagt is geen verwijzing nodig. CZ, OHRA en Delta Lloyd eisen een verwijzing van de tandarts voor een eerste kunstgebit (als er nog tanden en/of kiezen getrokken moeten worden), alle implantaat-gedragen kunstgebitten en alle gedeeltelijke gebitten.

Alleen een volledig kunstgebit in de onder- en/of bovenkaak dat ouder is dan 5 jaar mogen we zonder aanvraag vooraf vervangen. Voor alle overige kunstgebitten geldt dat we vooraf een machtigingsaanvraag moeten indienen bij de zorgverzekeraar. Ook voor reparaties en het opnieuw opvullen van het gedeeltelijke of implantaat-gedragen kunstgebit moeten we een machtiging aanvragen bij de zorgverzekeraar.

We sturen de rekening van de behandeling rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de behandeling ontvangt u van uw verzekeraar een rekening voor de eigen bijdrage en/of het eigen risico.

 

Menzis, Anderzorg en Azivo

Verzekerden van Menzis, Anderzorg en Azivo hebben meestal geen verwijzing van de tandarts nodig voor behandeling bij een tandprotheticus. Alleen voor een prothese op implantaten (klikgebit) moet u een verwijzing hebben. We hoeven in de meeste gevallen geen aanvraag vooraf in te dienen tenzij we een kunstgebit vervangen binnen 5 jaar of als de kosten afwijken van de afspraken in het contract.

Menzis, Anderzorg en Azivo geven ons de mogelijkheid om zowel de kosten die worden vergoed vanuit de basisverzekering als de eigen bijdrage voor een volledig onder- en/of bovengebit of implantaat-gedragen kunstgebit rechtstreeks te declareren. Zij verrekenen de vergoeding en sturen u een rekening als er nog kosten overblijven die u zelf moet betalen.

Voor behandelingen m.b.t. gedeeltelijke kunstgebitten ontvangt u wel een rekening van ons. Het is mogelijk dat de verzekeraar (een deel van) deze kosten vergoed vanuit een aanvullende verzekering. In dat geval kunt u zelf de rekening bij de verzekeraar indienen.

 

Zorg&Zekerheid, ONVZ, VvAA zorgverzekering en PNO zorg

Wij hebben met Zorg&Zekerheid, ONVZ, VvAA zorgverzekering en PNO zorg een contract afgesloten. Voor gedeeltelijke kunstgebitten en implantaat gedragen prothese is een verwijzing van een tandarts nodig. Behandelingen aan volledige prothesen mogen we zonder verwijzing doen.

We sturen de rekening van volledige (implantaat gedragen) protheses rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Zij verrekenen de vergoeding en sturen u een rekening van de kosten die u nog zelf moet betalen. Voor gedeeltelijke kunstgebitten betaald u de rekening zelf. U kunt de rekening eventueel zelf opsturen naar de verzekering voor vergoeding vanuit een door u afgesloten aanvullende verzekering.

Voor de prijslijst met een indicatie van de kosten klikt u hier.

 

VGZ, Univé, SZVK, Zekur, Zorgzaam Verzekerd, IZA Cura, Bewuzt, MVJP, IZZ, IZA en UMC

VGZ, Univé, SZVK, Zekur, Zorgzaam Verzekerd, IZA Cura, Bewuzt, MVJP, IZZ, IZA en UMC willen tandprothetici geen contract voor implantaat-gedragen kunstgebitten aanbieden. Indien u een implantaatgedragen kunstgebit (klikgebit) heeft, kunt u contact opnemen met uw verzekeraar om na te gaan bij wie u zich mag laten behandelen.

Voor behandeling aan een gedeeltelijk kunstgebit heeft u volgens deze verzekeraars een verwijzing van de tandarts nodig. Voor volledige boven- en/of ondergebitten kunt u zonder verwijzing bij ons terecht. Wij declareren de kosten volledig bij de verzekeraar. De verzekering betaald ons uw vergoeding uit. Kosten die de verzekeraar niet vergoed, brengen wij daarna bij u in rekening.

 

Overige zorgverzekeraars

Door het grote aantal zorgverzekeraars en de verschillen in hun eisen (die meestal elk jaar veranderen) is het voor ons onmogelijk bij te houden hoe elke verzekeraar werkt. Het is ook vaak lastig voor ons om hierachter te komen. Wanneer wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar kan dit gevolgen hebben voor de vergoeding. Sommige zorgverzekeraars geven een strafkorting wanneer u naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat. Ook is ons niet bekend of uw zorgverzekeraar een verwijzing van de tandarts eist of wil dat we de behandeling vooraf aanvragen. Kijk dit goed na in uw polisvoorwaarden of bel de zorgverzekeraar om dit na te vragen. Dan staat u achteraf niet voor verassingen.

Contact

Stresemannlaan 62
2037 TK Haarlem

023-536 60 88

Weekenddienst:
06 - 13 23 77 51

Privacy policy

Openingstijden:

Maandag 08.30-17.00 uur
Dinsdag 08.30-17.00 uur
Woensdag 08.30-17.00 uur
Donderdag 08.30-17.00 uur
Vrijdag 08.30-12.00 uur

Aangesloten bij:

ONT

KRTP

Certificering:

ISO 9001 certificaat

MDR